רון

תביעה בגין פרסום ספאם

שלום, מספר פעמים התקשרו אלי ממספר לא ידוע (כל פעם למספר אחר - בית, סלולרי, עבודה,...). בצד השני הייתה הודעה מוקלטת של עמותה רשומה, המבקשת כסף על מנת שאכנס לגן-עדן. ביקשתי מענה אנושי ושם שאלתי מאיפה המספר שלי. נאמר לי שהם מתקשרים לכל ספר הטלפונים. הם טענו שניתן להוריד אותי מהרשימת תפוצה על פי בקשתי. שאלתי: האם ניתן לתבוע את המתקשרים, בהתאם לחוק הספאם? האם הפיצוי תקף רק במקרה והם לא מורידים אותי מרשימת התפוצה, או שהוא תקף גם אם הם התקשרו אלי בפעם הראשונה ללא הסכמתי? (אגב, המענה האנושי אמר לי שאני לא יכול לעשות דבר, מאחר שהם מציעים הורדה מרשימת התפוצה. מעניין אותי האם זה נכון)

עו"ד רענן בשן

שלום רון ותודה על פנייתך. אפנה אותך לעיין בתיקון לסעיף 30א לחוק התקשורת המכונה כ"חוק הספאם". לשאלתך, אכן מאפשרים להסירך מרשימת התפוצה וכלשון החוק: רשאי מפרסם לשגר דבר פרסומת כאמור באותו סעיף קטן אף אם לא התקבלה הסכמת הנמען, בהתקיים כל אלה: (1) הנמען מסר את פרטיו למפרסם במהלך רכישה של מוצר או שירות, או במהלך משא ומתן לרכישה כאמור, והמפרסם הודיע לו כי הפרטים שמסר ישמשו לצורך משלוח דבר פרסומת מטעמו, באחת הדרכים האמורות בסעיף קטן (ב); (2) המפרסם נתן לנמען הזדמנות להודיע לו כי הוא מסרב לקבל דברי פרסומת כאמור, דרך כלל או מסוג מסוים, והנמען לא עשה כן; (3) דבר הפרסומת מתייחס למוצר או לשירות מסוג דומה למוצר או לשירות האמורים בפסקה (1

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות קטנות