סגיר

ביטול עסקת משקפיים

שלום רב, הזמנתי משקפיים משרדיות (לקריאה ולמחשב ) אצל חנות ברשת אופטיקה גדולה . בטרם ההזמנה בדקה אותי אופטומטריסטית מוסמכת וקבעה לי את מספר הראייה. (להלן בדיקה א' ), ביקשתי לקבל את המשקפיים בדחיפות. המשקפיים שסופקו לי לאחר כשבועיים (כמקובל ברשת זו ), לא נתנו לי מענה ראייה הולם. התברר לי שאני רואה בהם מטושטש, ולאחר זמן קצר מתחילים לי כאבי ראש ועיניים דומעות, כך שאיני מסוגל להמשיך בקריאה בהם. חזרתי לחנות , שם ערכה לי האופטומטריסטית בדיקת עיניים חוזרת , על פיה החליטה לשנות את המספר בכ- רבע מספר . לאחר התיקון שארך כמה שבועות ( זמן רב לטעמי ), סופקו לי המשקפיים . התברר לי כי לא נעשה כל תיקון בעדשות. ראיתי בהן בדיוק אותו הדבר כמו בפעם הקודמת. שוב מטושטש , כאבי ראש ועיניים וכו'. חזרתי שוב לחנות וטענתי כי לא נערך כל תיקון. המשקפיים נבדקו בחנות והתברר כי אכן לא בוצע בהן כל תיקון. שוב נשלחו המשקפיים לתיקון. לאחר כמה שבועות חזרו המשקפיים מתיקון ונמסרו לי. הפעם נראה כי נעשה ניסיון לתקנן, אך שוב בעיית הראייה נותרה על כנה. טשטוש, כאבי ראש ועיניים וכו'. פניתי מיוזמתי לאופטומטריסטית ברשת אחרת לבדיקת ראייה. בבדיקה (להלן בדיקה ב' ) נמצא כי יש הבדל מול הבדיקה של החנות הן במספר הראייה שלי והן בצילינדר. פניתי ביוזמתי לאופטומטריסטית נוספת ברשת אחרת לאישוש הבדיקה. (להלן בדיקה ג' ). התוצאות של בדיקות ב' ו- ג' הן עקביות . תוצאת בדיקה ג' יש בידי. תוצאת בדיקה ב' אין לי כי מדיניות הרשת שם היא לא לחייב את הלקוח בבדיקה וגם לא לתת את מרשם הבדיקה. בשלב זה - שכבר חלפו כ- 3 חודשים מיום ההזמנה, דרשתי מן החנות לבטל את העסקה, להחזיר לי את מלוא התשלומים ואף לפצות אותי על הטרטורים ועוגמת הנפש. בחנות נמסר לי כי אי אפשר לבטל את העסקה הרשת לא מחזירה כסף. הם הציעו לי לתת להם את בדיקת הראייה שעשיתי במקום אחר , והם ייצרו לי את העדשות בדיוק לפי המרשם שיש בידי . עוד ציינו כי הפעם זה על אחריותי. אם יתברר כי המרשם החדש שגוי הם לא מוכנים לתקן יותר. אציין כי הטרטורים הללו נמשכים כבר 3 חודשים, וכבר נמאס לי מהחנות הזו. אני נחוש לצאת מהברוך הזה ורוצה להזמין משקפיים מחנות אחרת. מה לעשות ? תודה.

עו"ד רענן בשן

שלום סגיר ותודה על פנייתך. כפי שעולה מפנייתך, בידיך מצויות הוכחות לכך שהשרות והמוצר שסופקו לך אינם מתאימים לצרכיך אך על מוצר אשר יוצר במיוחד עבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות אין החזר כספי. לפיכך, מומלץ לנסות לקבל הצעה שוות ערך למחיר ששילמת ולממש את זכותך לקבלת מוצר תואם לדרישותיך.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות קטנות