משפטי– זאפ
משפטיפורומיםתביעות קטנותהטעיה ברכישת רכב יד שניה
חזרה לפורום

הטעיה ברכישת רכב יד שניה

אית
איתם ערבה

רכשתי רכב ממגרש בנתניה, עם קילומטר נמוך יחסית. בעל המגרש אמר שהרכב יד ראשונה, לומר 00, לכן הקמנו הנמוך היה הגיוני, אז חשבתי שבדיקת הרכב תהיה מספקת. שהייתי בבדיקת הרכב, ראיתי שברשיון הרכב כתוב 01, כלומר חששתי שלאחר העברת הבעלות הוא יהיה כבר יד 02, כלומר שלישית. צלצלתי מייד לבעל המגרש, סיפרתי לו על כך, אך הוא אמר לי שבגלל שזה תו סחר זה לא שעברה יד, אלא זה ישאר על יד 01, כלומר שאני יד 2, כמו שחשבתי. בודק הרכב גם אישר לי את הדבר, אז הייתי רגוע. לאחר השלמת העסקה ראיתי ברשיון הרכב כי עברה יד, והרגשתי מרומה, מה גם שמדובר על הפסד כספי. לקראת סיום הבדיקה ביקשתי מהבודק להרים את הרכב על החיפוש, אך הוא סירב בטענה כי כבר קיפל את הליפט ואינו יכול ללחוץ על הכפתור לפתוח אותו שוב(שטות מופרכת). לאחר השבוע או קצת יותר שהגעתי להתקין ברכב קודן עבור הביטוח, המתקין היה המום כיוון שליד המצבר הוא ראה חלק שעבר כיפוף מסיבה לא ברורה, הוא ראה שהתושבת של הגיר עקומה, ודבר נוסף וחמור לא פחות, הוא ראה, מבלי להרים את הרכב, כי האגזוז מולחם בצורה מאוד חשודה ולא ברורה, דבר גלוי לעין, ושהבודק לא נתן את דעתו עליו. לאור הדברים אני מרגיש מאוד מרוצה, מופסד כספית, ויש לי רכב שלא הייתי רוכש לולא ידעתי את הדברים. מה עושים.