נעמי

האם תביעה קטנה?

שלום יש לי שאלה לגבי הגשת תביעה בתביעות קטנות פירוט המקרה בקצרה- סבתי ניצולת שואה בת 90 הסובלת ממחלת האלצהיימר לה מטפלת צמודה, גרה בבניין בן 4 קומות בקומה הראשונה. לפני מעל שנה ערכנו שיפוצים בדירתה אשר כללו צביעה של הדירה בעלות של כ-5000 ש"ח , בסמוך לעריכת השיפוצים התפוצצה צנרת של אחד השכנים הגרים מעליה מה שהוביל לרטיבות בדירתה של סבתי במטבח, לעובש וכל היוצא בכך.. והחמור מכל הוא שהשיפוץ שבוצע בדירה הלך לריק ועתה יש לצבוע שוב את הדירה. על אף פניות רבות לדיירים הגרים מעל לדירת סבתי הנזק לא תוקן וזאת למרות שהגיעו מחברת הביטוח לתקנן את הפיצוץ בדירות השכנים אך את הנזק בדירה של סבתי לא תיקנו והמצב רק החמיר והתקרה מתפרקת. לפני כ-3 חודשים מסרנו לדיירים במסירה אישית מכתב התראה בטרם פניה להליכים משפטיים שבו ביקשנו שוב לתקן את הנזק שנגרם בדירתה של סבתי. כעת שאלתי היא מהי הדרך הטובה ביותר להגיש תביעה אשר תטפול במהירות האפשרית בייחוד לאור מצבה הבריאותי של סבתי. האם אני יכולה להגיש את התביעה בתביעות קטנות ומהו הסכום אותו עלי לתבוע? האם הסכום הוא עפ"י שיקולי האישי, האם מדובר בהערכת סכום התביעה? כ"כ היות וסבתי לא במצב בריאותי תקין מונה לה אפטרופוס (אבי) האם את התביעה אנו מגישים בשמה או בשם האפוטרופוס? אודה לתשובתכם המהירה!!! תודה רבה!

עו"ד רענן בשן

שלום נעמי ותודה על פנייתך. סכום התביעה המקסימלי בבית המשפט לתביעות קטנות הינו 33,200 ש"ח ככל והנזק שנגרם לך בתחום סמכותו של בית המשפט לתביעות קטנות, יש באפשרותך לעשות כן. לידיעתך, ניתן להגיש תביעה בסכסוך בין שכנים אף בפני המפקחת על המקרקעין במחוז מגוריך. לידיעתך, כדאי לבסס את תביעתך על חוות דעת של איש מקצוע או על הצעת מחיר שניתנה לך לתיקון וכן לצרף העתק פניותייך לשכנים. לגבי זהות התובע במקרה שמונה אפוטרופוס, האפוטרופוס הוא התובע. בהצלחה, משרד עו"ד רענן בשן ושות'. עו"ד רענן בשן

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות קטנות