אלין

חברת ביטוח

שלום רב, לפני כ-8 חודשים בזמן שהייתי בדיוק לאחר ניתוח מחברת ביטוח מסויים חיזרו אחריי המון לעשות אצלם פוליסת ביטוח בריאות. כיוון שלי יש המון בעיות רפואיות וגם לבני שחולה במחלה כרונית נדירה סיננתי אותם ואמרתי שאני לא מעוניינת והם פנו וחזרו שוב ושוב. עד שהסכמתי לדבר עם נציגה בכירה ששכנעה אותי שאענה לה על שאלות הבריאות והיא תשלח את כל הפרטים לחיתום רפואי ולאחר שאדע במה יש החרגות אחליט אם ברצוני לעשות את הפוליסה או לא. היא גם אמרה שבשביל שתוכל בכלל לשלוח לחיתום רפואי אני חייבת להעביר לה פרטי אשראי והבטיחה לי שעד שלא אאשר את הפוליסה לא יחייבו אותי. אני לא אלאה אותך בכל הפרטים, רק אומר שהם רצו לעשות איתי שיחה מוקלטת בו אני מאשרת את הכל והשיחה הזו מעולם לא בוצעה. בני בגיוק חזר מאשפוז ומנהל הסוכנות נה אליי שאסביר לו בדיוק מהי המחלה שיש לבני וביקש שאשלח לו מסמכים רפואיים שלו. שלחתי לו על מנת שיוכל קצת להבין יותר כי זוהי מחלה נדירה. מה שקרה בסופו של דבר שאני לא נתתי שום אישור על הפוליסה מה שממש לא מנע מהם להתחיל לגבות ממני תשלומים עוד לפני שבכלל ראיתי מהי הפוליסה ועל מה מחריגים. התקשרתי ודיברתי עם מנהל הסוכנות שביקש שאקרא קודם את הפוליסה ואח"כ אחליט. ואמר שייתן לי חודש אחד מבלי לשלם עד שתגיע אליי הפוליסה ואחליט אם אני רוצה או לא. בסופו של דבר החלטתי שאני לא מעוניינת וביטלתי אותה. הם נתנו לי זיכוי על חודש אחד ולא החזירו לי את כל הסכום ששילמתי. כרגע הם טוענים שבאו לקראתי ולא יחזירו את השאר. אני מאוד עצבנית על כך העיניין כיוון שבכלל לא נתתי אישור לחייב אותי ולא אישרתי את הפוליסה. הם טוענים שבידם שיחה מוקלטת שלי מאשרת ועצם זה ששלחתי מסמכים רפואיים מעידה שאישרתי את הפוליסה - מה שלא נכון בכלל. האם יש מה לעשות בנידון? אומנם מדובר על סכום פעוט של כמה מאות שקלים אבל יש פה עיניין עקרוני ומאוד מעצבן. אשמח להכוונה. תודה וערב טוב מה עליי לעשות?

עו"ד רענן בשן

שלום אלין ותודה על פנייתך. עלייך להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות ולפרט את השתלשלות העניינים תוך בקשה להורות לבית המשפט ליתן צו כנגד חברת הביטוח להעביר לידייך ולהגיש לבית המשפט את הקלטות השיחות ביניכם. בהצלחה, משרד עו"ד רענן בשן ושות'

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות קטנות