מיקי

135 הודעות ספאם

שלום, קיבלתי בחודשיים האחרונים 135 הודעות ספאם נכון להיום, מאת אותו מפרסם (נראה כאילו שולח ישירות ולא דרך חברות פרסום כלשהן). כבר בפעמים הראשונות ביקשתי הסרה אך פניותי לא נענו כלל. להבנתי תביעות קטנות מוגבלות עד סכום של ~37,000 ש"ח ותביעה זו עשויה להסתכם ל-135,000 ש"ח (ברור שגם להרבה פחות וזאת עוד טרם שקלול נזק שנגרם לעבודת העסק שלי בעקבות זאת). יתכן ונכון יותר לתבוע בבית משפט השלום ולא בתביעות קטנות? האם ישנם שיקולים אחרים? אם כן, היכן מוצאים עו"ד מנוסה לענייני ספאם?

עו"ד רענן בשן

שלום מיקי ותודה על פנייתך. 'חוק הספאם' הינו תיקון לס' 30 לחוק התקשורת (בזק ושידורים), התשס"ח–2008 בהתאם לסעיף החוק הרלוונטי הדן בגובה הפיצוי שייפסק מדובר בסכום שלא יעלה על 1,000 ש"ח עבור כל דבר פרסומת. סעיף (י) (1) ובו נקבע : "שוגר דבר פרסומת ביודעין בניגוד להוראות סעיף זה, רשאי בית המשפט לפסוק בשל הפרה זו פיצויים שאינם תלויים בנזק (בסעיף זה – פיצויים לדוגמה), בסכום שלא יעלה על 1,000 שקלים חדשים בשל כל דבר פרסומת שקיבל הנמען בניגוד להוראות סעיף זה". הסמכות של בית המשפט לתביעות קטנות מוגבלת לסך של 33,200 ש"ח. ככל וסכום התביעה שלך גבוה יותר יש לפנות לבית משפט השלום. בהצלחה, משרד עו"ד רענן בשן

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות קטנות