יוסף

רופא שלוחץ להימנע מנתיחה שלאחר המוות

סבתי נפטרה שלשום בביה"ח וכאשר שאלת הנתיחה עמדה על הפרק התקשר הרופא המטפל העיקרי (שגם חתום על תעודת הפטירה) לאבי והפעיל עליו לחץ כבד להימנע מנתיחה שלאחר המוות תוך שימוש בביטויים כמו "זה לא יביא תועלת לאף אחד" ו-"באמת אין בזה שום היגיון". למרבה הצער הלחץ הצליח ואבי נמנע מביצוע הנתיחה (אם כי הגופה עדיין לא נקברה). האם אני צודק באבחנתי שמבחינה מקצועית ואתית מצופה מרופא מטפל דווקא להפעיל לחץ על בני משפחה כדי כן לבצע נתיחה שלאחר המוות משלל סיבות טובות וידועות (קידום הידע הרפואי ובריאות הציבור, שיפור איכות הטיפול במוסד, בקרה עצמית על תקלות ואף גילוי מחלות תורשתיות שעשויות לפגוע בבני משפחה נוספים) ולעומת זאת רופא שמפעיל לחץ כבד כדי להימנע מנתיחה הוא לכאורה מתנהל בצורה לא מקצועית ולא אתית וכאשר מדובר ברופא המטפל העיקרי אז גם מעלה חשד שהוא מאוד מעוניין להסתיר משהו? האם התנהלות שכזאת בפני עצמה די בה כדי להעביר את נטל ההוכחה לכך שלא בוצעה רשלנות רפואית אל הנתבעים? האם לדעתך התנהלות זו מצדיקה תלונה לביה"ד של ההסתדרות הרפואית ולנציב התלונות במשרד הבריאות נגד הרופא הנ"ל בגין התנהלות לא מקצועית ולא אתית?

אלירן וקנין, עו"ד

שלום יוסף, אני לא יודע מה הסיבה להמלצתו של הרופא להמנע מניתוח, אך אם לדעתך הוא פעל בחוסר מקצועיות או בחוסר אתיקה, עליך לפנות בתלונה להסתדרות הרפואית ולמשרד הבריאות. להערכתי אין בהתנהלות שלו כדי להעביר את נטל ההוכחה.. אלירן וקנין, עו"ד תביעות נזיקין, ביטוח, תאונות, אובדן כושר עבודה ורשלנות רפואית Eliran.va@gmail.com

אלירן וקנין, עו"ד

שלום יוסף, אני לא יודע מה הסיבה להמלצתו של הרופא להמנע מניתוח, אך אם לדעתך הוא פעל בחוסר מקצועיות או בחוסר אתיקה, עליך לפנות בתלונה להסתדרות הרפואית ולמשרד הבריאות. להערכתי אין בהתנהלות שלו כדי להעביר את נטל ההוכחה.. אלירן וקנין, עו"ד תביעות נזיקין, ביטוח, תאונות, אובדן כושר עבודה ורשלנות רפואית Eliran.va@gmail.com

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית בקופות ובתי חולים