יפית

רשלנות של רופאת משפחה במתן אנטיביוטיקה למרות שיש לי רגישות

בעקבות מחלת השפעת שהסתבכה רופאת המשפחה הורתה לי לקחת אנטיביוטיקה. לפני כ-3 שנים קיבלתי אנטיביוטיקה שהכילה פניצילין ולאחר שבלעתי את הכדור הראשון התעלפתי ולקחו אותי לחדר מיון. הרופאים לא ידעו להגיד למה התעלפתי מכיוון שכל הבדיקות שעשו לי יצאו תקינות. הסקתי שאני אלרגית לסוג האנטיביוטיקה שלקחתי. יידעתי בזמנו את רופאת המשפחה על מה שקרה וביקשתי שתרשום במחשב בתיק שלי שאני לא אלרגית לפניצילין. כאמור השבוע כשהגעתי לרופאת משפחה הייתי עם חום והיא נתנה לי אנטיביוטיקה. אחרי שבלעתי את הכדור הראשון התעלפתי. כמו שקרה לפי לפני 3 שנים בערך. הפעם לא לקחו אותי לבי"ח. חזרתי לרופאה מכיוון שנאלצתי להפסיק את האנטיביוטיקה. האם הרופאה התרשלה כשלא בדקה בתיק שלי ונתנה לי תרופה שאני אלרגית לה?

עו"ד צחי גרוסמן

יפית, שלום. במידה שיידעת בעבר את רופאת המשפחה שאת אלרגית לפניצילין, עובדה זו אמורה היתה, בהחלט, להירשם בתיקך. על הרופא המטפל היה לוודא שאינך אלרגית לאנטיביוטיקה שנרשמה לך.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית בקופות ובתי חולים