נופר

רשלנות של רופא נוירולוג בטיפול במחלת אפליפסיה

יש לי חברה שסובלת 14 שנה במחלת אפילפסיה .. והייתה כמובן מטופלת אצל אותו נורולג שנים . ב7 חודשים האחרונים הוא שינה לה כדורים ועלה לה בכמויות היא עדין הייתה מקבלת התקפים אישפזו אותה לבדוק מה קורה פה? גילו שהנורולג פישל..הגזים..בכמויות הכדורים והנזק נעשה שזה אומר:יתמכרות לתרופאה\זיכרון\עייפות מטורפת\וכו.. העם זה רשלנות?

עו"ד צחי גרוסמן

נופר, שלום. ישנם סוגי טיפול רבים לאפילפסיה ובמרבית המקרים ניתן טיפול תרופתי. ישנן תרופות שונות, ולכל אחת מהן המינונים המומלצים ותופעות הלוואי שבצדן. בשל תופעות הלוואי, הטיפול צריך להיות מלווה בשיקול דעת מעמיק ומעקב רציף. צריך לבחון את המקרה הספציפי: האם התרופה שניתנה התאימה למצב הרפואי? האם מינון התרופה שניתן היה נכון והתאים לסיטואציה? האם הופעל שיקול דעת ראוי ונעשה מעקב בכל הנוגע להשפעות הטיפול התרופתי ותופעות הלוואי? האם נמסר לחולה המידע המלא בכל הנוגע לתופעות הלוואי האפשרויות? במישור העקרוני, ייתכן שמינון מוגבר של תרופות, בלא בדיקה של רמת התרופה בדם ובלא מעקב ובחינה של תופעות הלוואי אל מול תועלת הטיפול, תהווה רשלנות. כדי להשיב על כך, יש צורך בבחינת התיק הרפואי המלא והתייעצות עם נוירולוג מומחה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית בקופות ובתי חולים