מני

האם המתנה שעות במיון בית חולים היא רשלנות?

שלום רב לעו"ד כליף מודה לך מאוד על התשובה המהירה לשאלתי הקודמת. לצערי יש עוד עניין שאני זקוק בו לעצתך. אימי, בת 79, חולה בדמנציה בשלב די מתקדם. היא נעזרת בעובדת סיעודית 24. אבי, בן 80, חולה אף הוא במחלות שונות (לב, סוכר ועוד) ומתקשה מאוד בניידות. לפני כשבועיים סבלה אימי מבעיות קשות במערכת העיכול, עם כאבי תופת ממש. הוריי נסעו בסופו של דבר למיון בית החולים קפלן . הם הגיעו לבית החולים בשעות הבוקר, נרשמו וכו' והמתינו לבדיקה. חלפו כ- 3 שעות שבמהלכן הם ממתינים לבדיקה של איזשהו איש צוות, אך לשווא. ואף אחד מהצוות לא הסתכל עליהם, חרף תחינותיהם ולמרות שאימי פשוט התפתלה מכאבים. פשוטו כמשמעו. בשלב מסויים הגיע אחד מאחיי וניסה לסייע להם. הוא ניסה להגיע לאחראיעל חדר המיון והתברר לו שהתיק של הוריי פשוט זרוק על הרצפה ליד הדלפק ואף אחד אפילו לא טרח לעיין בו. לשאלתו מתי יראה אותם רופא, נענה שזה ייקח לפחות עוד שלוש שעות. הורי התקשרו לרופא המשפחה וזה המליץ להם לגשת למוקד טרם במודיעין ששם לפחות "יסתכלו עליהם". כך הם עשו, עזבו את בית החולים, ובאמת זכו לטיפול מיידי וטוב במוקד טרם. היום, ממש בבחינת הרצחת וגם ירשת, קיבלו דרישת תשלום מקפלן ע"ס 350 ש"ח ! מה דעתך? האם יש רשלנות של קפלן על כל שעות הסבל של הוריי בבית החולים? הרי כיום ידוע שחדרי המיון "מפוצצים" ובית החולים בטח יטען שהוא "עושה את כל מה שהוא יכול". תודה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד אהוד כליף

מני שלום, המקרה של הוריך הוא מקומם, אך לצערינו נפוץ מאד. על פי סקרים ובדיקות שונות שנערכות בחדרי מיון ברחבי הארץ, הזמן שאמך המתינה ללא טיפטל אינו הארוך ביותר. כדי שתתגבש עילה ברשלנות רפואית נגד בית החולים, צריך להיות קשר בין זמן ההמתנה לנזק שנגרם לממתין. במקרה שתארת, לשמחתי לא נכרם נזק גופני ולכן אין עילת תביעה ברשלנות. יחד עם זאת, זמן ההמתנה ללא כל יחס, וללו כדי לשלול את הדחיפות שבטיפול ויחס מזלזל, יכול שיקים עילת תביעה בגין נזק שאינו ממוני (מה שמכונה עוגמת נפש). במספר תביעות מהסוג הזה, שנדונו בבתי משפט, נפסקו פיצויים בסכום של כמה אלפי שקלים. רפואה שלמה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית בקופות ובתי חולים