לבנה

נפילה ברחוב בגלל גדם עץ על המדרכה

שלום רב, לפני כחודשיים, בזמן הליכה , נתקלתי בגדם עץ ונפלתי על מדרכה לאחר הנפילה שמתי לב שגדם העץ היה חשוף ובלט באמצע המדרכה( צילמתי אותו ). פניתי לקבל טיפול רפואי, שם נאמר לי שיש לי שבר בשורש כף היד. האם ניתן במקרה כזה להגיש תביעה ? כנגד מי ? ואם כן- מה עלי לעשות?

עו"ד ארז גרייבסקי

לבנה שלום, האחריות למניעת מפגעים הנקרים בשטחים ציבוריים והסרתם, נתונה בידי הרשויות המקומיות. לפיכך, במידה וגדם העץ המתואר בפנייתך אכן היווה מפגע אשר סיכן את הולכי הרגל, ובהנחה שמקום התאונה הוא בשטח ציבורי, הרי שיש לך עילת תביעה כנגד עיריית ירושלים. בשלב ראשון אני מציע לך לצלם את המפגע ממספר זוויות שונות אשר ידגימו את הסיכון הגלום בו להולכי רגל. בכלל זה רצוי לצלמו גם מגובה פני הקרקע על מנת להדגים את הפרש הגובה בין המדרכה לבין גדם העץ. כמו כן כדאי שתנסי לשחזר האם היו עדי ראיה לתאונה ותנסי להשיג את פרטיהם, ככל שהדבר אפשרי. חשוב להדגיש ששאלת האחריות של העירייה תלויה במספר גורמים כגון מיקום המפגע, היכרותך את מקום התאונה, שעת התאונה והאם היה זה בשעות האור, סוג הנעליים שאותן נעלת ועוד פרמטרים אשר נבחנים על ידי בית המשפט אשר קובע את עצם אחריות העירייה לתאונה ואת שיעורה. את מוזמנת לפנות למשרדנו ללא כל התחייבות ואנו נשמח לתת לך סיוע פרטני בעניין.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נפילות ופגיעות בשטח ציבורי