ים

גיליתי שבעלי בוגד בי האם לגשת לייעוץ עו"ד?

שלום נורית. גיליתי שבעלי בוגד בי. אנו נשואים 5 שנים ועם שני ילדים. הבגידה עם זונות למיטב ידיעתי. עולמי נשבר. יש או הייתה לנו זוגיות חזקה, מצמיחה, מפרגנת ויציבה. אני חושבת שאני יודעת מאיזה מקום הבגידה ואיך הוא רואה את הדברים, אבל בכל מקרה הפגיעה באמון שלי היא הרסנית. יש מי שמטפל בי. כרגע לא חשפתי בפניו את הידיעה שלי, וגם ההוכחות שלי הן לכאורה. אין לי תיעוד המעשים בדיעבד, רק תיעוד כוונות מאוד ספיציפי. השאלות שלי הן כאלה: 1. במידה ואני רוצה לתעד את המעשים, איזו חוקיות יש לתיעוד והוכחות כאלה בבית המשפט לפי חוק האזנות סתר? איך בעצם אפשר להוכיח כזה דבר מבלי לעבור על החוק ובהנחה שהוא עלול להכחיש? 2. נישאנו ברבנות. אני חוששת מכל מה שאני קוראת על מירוץ הסמכויות וחלוקת הרכוש. אין בינינו הסכם ממון. הרכוש שלנו נצבר ביחד, אף אחד לא הגיע עם ירושה. חלק מהרכוש על שמי, חלק על שמו, חלק על שם שנינו. באיזה סיכון אני נמצאת אם אני מתחילה טיפול זוגי ולא עם אצבע על הדופק לכיוון הגשת תביעת גירושין לפניו? אני לא יודעת אם נגיע לשם, אבל אני חייבת להיות אחראית ומכוסה מהבחינה הזאת. 3. האם זה נכון שבגירושין מומלץ לגשת למשרד המתמחה בגירושין? הרשמת מלאה במקומות שמייחצנים את עמדתם. אני לא רוצה לבזבז סתם כסף ואני לא רוצה לצאת בעמדת נחיתות. 4. איזה סוג של היערכות כן כדאי לעשות עכשיו? בהנחה שאציף את זה בפניו ואקווה שיתוודה.

עו"ד ונוטריון נורית פיש

ים יקרה השמים נפלו . אני רוצה לומר לך קודם כל שלא תמיד בגידה היא עילה לגירושין . נשמע מופרך? אני מכירה זוגות שספור הבגידה של אחד מבני הזוג הציף בעיות שטופלו והיווה מנוף לליבון ואפילו שיפור בחיי הנישואין אך לכך צריכים להתקיים שני תנאים האחד שיש חברות וקשרי טוב והשני חשוב אפילו יורת שהפוגע יטול על עצמו אחריות לפגיעה ויבין שיהיה עליו לרכוש האמון בחזרה ויכולת לספוג כעס ולהכיל אותו. אם יש סיכוי לא הייתי ממהרת לפרק החבילה. אך כאמור כדאי להציף זאת ולבחון באמת . מכירה זוגות שהודו לי על העצה ובאים לחגוג עמי רבה ימי נישואין שעברו המשבר וצלחו אותו בהצלחה. באשר לשאלותייך לך אין מה לחשוש מאחר ובעלך הוא זה שבגד והרבנות לא תיתן לו פרסים . חוצמזה יש פסיקה ברורה שגם הרבנות מחוייבת לפסוק בהתאם לחוק יחסי ממון . באשר לחוקיות השגת ראיות . כל פעולה בלתי חוקית שאת עושה עלולה לגרום לכך שלא יתחשבו בראיות ועצם העמדת השאלה עלולה להראות על חוסר תום ליבך כיון שאת כבר מודעת לכך. ניתן לטעון להגנה המפורטת בחוק הגנת הפרטיות והיא "הגנה על ענין אישי כשר". ושאלה אחרונה כמובן ללכת למומחה אך להזהר בבחירה שהמומחה לא יגרור אותך למלחמות מיותרות . כדאי וראוי לציין כי קיים גישור חובה כך שאולי כדאי לשקול גישור לפני שיורים בכל התותחים. בהצלחה !!!

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בגידות