משה

האם חוסר איבחון של עששת מהווה רשלנות רפואית?

שלום. לפני כשנה עשיתי בדיקת רופא שיניים באחת המרפאות הגדולות של קופות החולים. הרופא הסביר לי שהכל תקין ושלח אותי לשיננית (ניקוי אבנית) בלבד. לאחר שנה הלכתי שוב לבדיקת השיניים השנתית, והתגלתה לי עששת עמוקה מאוד באחת השיניים שכנראה תצריך טיפול שורש. ביקשתי מהרופא שיסתכל על הצילום שנשעשה לי לפני שנה (כיוון שעששת כה עמוקה לא מתפתחת בחודשים בודדים) וגם שם ניתן לראות כי יש עששת באותה השן (אבל לא באותו העומק). לצערי העששת התרחבה במהלך השנה הזו שבה לא עברתי טיפול (כי לא אובחנתי) וכעת המצב של השן כנראה יצריך טיפול שורש. האם זוהי רשלנות? אם כן מה אני יכול לעשות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ד"ר ליבה צנז

אתה צודק מדובר ברשלנות רפואית, אבל לדעתי לא שווה להיכנס להליכים משפטיים כי הנזק לא גדול. כדי להגיש תביעה תצטרך לממן חוות דעת רפואית בעלות של 8300 שח. אחרי טיפול שורש השן תשרת אותך הרבה שנים. כמובן , אם אין בעיות תקציביות ניתן להגיש תביעה.