שלי

הסכם הורות - סעיף מזונות

שלום, אני נמצאת בשלב ניסוח חוזה בהורות משותפת. חלוקת המשמרת הינה "כמעט" 50-50. הילד ישהה 16 ימים במחיצת האם ו- 12 ימים במחיצת האב, כלומר 4 ימים נוספים לאם. ההורים אינם גרים תחת אותה קורת גג. מה סכום המזונות הקבוע בחוק ואיך מכמתים את סכום המזונות החודשי ל 4 ימים הללו? מה עלינו לרשום בחוזה בפירוט הסעיף (מה כוללים המזונות)? כרגע מדובר בילד אחד, במידה ויהיו עוד ילדים בהמשך, האם הסכום משתנה? האם צריך להוסיף תת סעיף הנוגע לעתיד ו/או במידה ויהיה הריון מרובה עוברים?! תודה.

אופיר חליוה, עו"ד

שלום רב, סכומי מזונות לא נקבעים בחוק, יש פסקי דין בעניין. סכום המזונות תלוי בגורמים רבים. על מנת לענות לפנייתך בהתאם אני מציע לך לתאם פגישה במשרדינו - 077-3313238 בהצלחה