שירה

אפוטרופסות

הסכם בין בני זוג jחד מיניים - ללא נישואין נקבעה הפרדה רכושית מוחלטת. מה קורה במצב בו אחד מבני הזוג נעשה לא כשיר, מי ימונה כאפוטרופוס טבעי לרכושו ולגופו ? ואיך ניתן למנוע מצב בו בן הזוג ישמש כאפוטרופוס ?

אופיר חליוה, עו"ד

שלום רב, כאשר אדם אינו כשיר , יש למנות לו אפוטרופוס. מומלץ להגיע להסכמה עם בני המשפחה מדרגה ראשונה (ילדים, הורים, אחים) על זהות האפוטרופוס. היה ולא תהא הסכמה, ביהמ"ש יכריע בעניין, כאשר טובת החסוי עומדת לנגד עיניו בהצלחה ובריאות.