קארין

פונדקאות לזוג הומואים למרות שאסור בארץ

שלום מה עלול לקרות לזוג הומואים אם חברה שלהם משמשת כפונדקאית בהסכמה וברצון למרות שבארץ זה אסור? האם יכולים לכלוא אותם זאת עבירה פלילית?

item.Author מנהל הפורום עו"ד טלי ברמן טל

הי קארין, פונדקאות שאינה ע"פ חוק להסכמים לנשיאת עוברים 1996, נחשבת עברה פלילית שכן אין בישראל "הורות הסכמית" אלא רק הורות על פי חוק. מבחינה פרקטית, האם ה"פונדקאית" לא תוכל "לוותר" על אימהותה ולתת את הילד לזוג. אני לא הייתי דואגת כל כך מהעבירה הפלילית אלא מהפן הפרקטי, הזוג לעולם לא יוכל לקבל סטטוס רשמי של הורים לילד. יתרה מזאת, אם יגלו את הסיפור הזה (וזה יקרה בשלב מסויים) סביר להניח את התינוק לאימוץ, שהרי אמו זנחה אותו, ולזוג אין כל מעמד כלפיו. אני לא ממליצה על מהלך כזה, כי הוא אבוד מראש. במקרה כזה עדיפה הורות משותפת או אם הם אינם מעוניינים, פונדקאות בחו"ל. בהצלחה