סיגל

הגדלת אחוזי נכות עקב תאונת עבודה

עו"ד מושקט שלום נפגעתי בתאונת עבודה לפני 10 חודשים. נבדקתי אצל ועדה רפואית בביטוח הלאומי ואתמול קיבלתי את דו"ח הועדה. לפי הדו"ח נקבעה לי נכות של 5% ובנוסף הועדה ציינה כי היא מגדילה לי את הנכות ל-7.5% עקב תקנה 15. מה זו תקנה 15?

עו"ד יעקב מושקט

הועדה הרפואית קובעת אחוזי נכות בהתאם לממצאי בדיקתה ובהתאם לתיעוד שבפניה. זוהי הנכות הרפואית. תקנה 15 לתקנות הביטוח הלאומי מאפשרת לועדה רפואית לנפגעי עבודה להגדיל את אחוזי הנכות הרפואית בעד מחצית במידה ולדעתה גיל הנפגע או מקצועו מצדיקים זאת.