חסוי

כמה אחוזי נכות אני צריך לקבל מב"ל על מחלת ביכצ'ט?

יש לי מחלת ביכצ'ט כמה אחוזים אני צריך לקבל מביטוח לאומי. יש לי כאבים בעינים. ישלי גם פצעים בפה. יש לי כאבים בכל מפרקי הגוף . לא יכול לעלות מדרגות אני לא יכול לתפקד כמו שצריך בעבודה. אני לוקח עכשיו סטרוידים+מטותריקסאת. השאלה אם יש לי עסק הביטוח הלאומי לא נותן נכות . ואם קבלתי אחוז נכות האם הם מסתכלים על המשכורת האחרונה . תודה

עו"ד יעקב מושקט

שלום רב על מנת להעריך את שיעור הנכות יש לעיין בתיקך הרפואי ובמידת הצורך גם לקבל יעוץ רפואי מתאים בתחומים הרלוונטיים. מעבר לנכות הרפואית, השאלה הינה עד כמה משפיעה המחלה על תיפקודך היומיומי, והאם היא מונעת ממך לעבוד באופן חלקי או מוחלט. במידה וקיימת פגיעה משמעותית בתיפקודך היומיומי יתכן שיש מקום לפנות לביטוח הלאומי פעם נוספת.

חסוי

אני בן 35