ירון

בנוגע לאחוזי נכות ואישפוז

האם יש לי אחוזי נכות? בגיל 15 אושפזתי בכפיית בית משפט הכוללת מס' פגישות עם פסיכולוג. האישפוז היה ארוך יותר מ 4 חודשים והשתחררתי בגיל 16. בעבר נטלתי תרופות גם לאחר סיום האישפוז, כיום אני לא נוטל כלום. יש לי קושי תפקודי אשר מונע ממני לעבוד ולתפקד ביום ביום. האם אני זכאי לאחוזי נכות מסויימים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שלמה הרדי

שלום ירון אני מניח כי שאלתך נסובה לעניין תביעת נכות כללית מהמוסד לביטוח לאומי. על פניו נראה כי יש לך פגיעה בתחום הנפשי המקנה אחוזי נכות. הנך יכול לפנות בתביעה למוסד לביטוח לאומי- עם זאת דע כי אחוזי נכות נמוכים לא יעניקו לך גמלה חודשית. בברכה

item.Author מנהל הפורום עו"ד שלמה הרדי

שלום רב אני מניח כי הנך מתיחס לאחוזי נכות במוסד לביטוח לאומי. לאור תיאורך את העבר ואת הקושי התפקודי יתכן ומגיעים לך אחוזי נכות אתה יכול להגיש תביעה לנכות כללית וועדה של הביטוח הלאומי תקבע את זכאותך בברכה ש. הרדי עו"ד