משה

שאלה לגבי פיצוי בגין אחוזי נכות שנקבעו

שלום רב, ראשית מברך את הפורום הנהדר הזה! לצערי הרב לאחר תאונת עבודה עם אופנוע לפני כ-3 שנים. לאחר שהופניתי לאחרונה למומחים מטעם בית המשפט נקבעו לי אחוזי נכות מרופא עור 10% בגלל מחלת עור. 8% נכות מרופא מומחה אורתופד בגין פריצות דיסק. אני בן כ-30 נשוי + 3 עם משכורת שנעה סביב ה9,000-10,000 ברוטו, לשאלותיי: 1. האם האחוזים מצטברים יחד ל סה"כ 18% ? 2. האם ניתן לתת הערכה גסה מה יכול להיות הפיצוי? או לחילופין איך מחשבים אותו כאשר מגישים תחשיב נזק? תודה מראש על העזרה. בברכה משה

item.Author מנהל הפורום עו"ד שלמה הרדי

שלום משה. תחשיב אחוזי הנכות אינו במצטבר, כך שבמצטבר יהיו לך פחות מ-18 אחוזי נכות. לא ניתן לתת הערכה לעניין גבה הפיצוי שכן הוא תלוי במשתנים רבים בתיק: כגון : גבה השתכרות לפני התאונה, האם יש ירידה בשכר לאחר התאונה, האם יש סכומים ברי ניכוי וכיוב.. אני מניח שאם מטפל לך עורך דין המתמצא בתחום הוא ידע לבצע את תחשיב הנזק כנדרש. בהצלחה