בר

אחוזי נכות נפשית אחרי תאונת דרכים

נפגעתי בתאונת דרכים לפני 3 חודשים. מאז התאונה אני מרגיש מתוח ומשתמש בכדורי הרגעה. האם זה אומר שיש לי נכות נפשית? כמה אחוזים יכולים להיקבע על המצב שלי?

עו"ד יעקב מושקט

יתכן, אבל לא בהכרח. ראשית, לא עבר מספיק זמן מהפגיעה על מנת לקבוע שמצבך סופי, ויתכן שיחול שיפור במצבך, אולי אפילו שיפור מלא. שנית, על מנת שתיקבע לך נכות נפשית עקב תאונה (מה שקרוי בלשון המקצועית תסמונת פוסטטראומטית) עליך להוכיח כי הינך סובל ממגוון של תופעות המרכיבות את התסמונת, ומשאלתך לא ניתן להבין האם אתה סובל מהן.