עו"ד נמרוד לנגר

נשאלתי איך נקבעת דרכת נכות כללית או נכות מעבודה על ידי הוועדות הרפואיות

הוועדה בוחנת אותך ובוחנת את הליקוי והתאמתו לסעיפים המנויים בתוספת השניה לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה) תשטז -1956. גם אם נפגעת או חלית שלא מהעבודה התקנות האלו קובעות את מידת הנכות. התקנות קיימות באנטרנט לכן לפני שאתה הולך לעבודה רצוי שתעבור על התקנות לבד ואחר כך עם רופא משפחה ואחר כך עם רופא מוסמך ותבוא לוועדה עם חוות דעת מהרופא מומחה אשר יגיד לפי דעתו איזה סעיף נראה לו הכי מתאים.