rafi

ועדה רפואית בביטוח לאומי

שלום עברתי תאונדת דרכים במסגרת העבודה לפני כשנה וחצי ונגרם לי נזק בגב 1.בלט בעמוד שידרה מותני L2 ו L3 2.בלט בעמוד שידרה צווארי C3,C4,C5 כיום אני סובל מכאבים ומהגבלה בטווחי התנועה בצאוור ובגב. ועדה של ביטוח לאומי קבעה לי נכות זמנית של 75% לחצי שנה ראשונה ו 25% לחצי השנה השנייה. לא נקבעה דרגת נכות קבועה . האם סביר שלמרות שיש נזק בהטוח הלאומי לא מכיר בו כנזק קבוה? האם יש מיקרים עם נזק כמו שלי שכן הוכרו? עירערתי על ההחלטה ואני מגיע לועדה עם 3 רופאים איך כדאי להתכונן ומה כדאי להוסיף למיסמכים שברשותי כדי לשכנע שאכן יש נזק? אודה להתייחסותך תודה רפי

עו"ד יעקב מושקט

רפי שלום לא ברור משאלתך האם נקבעה לך נכות בשיעור 0% לצמיתות, או שהועדה קבעה לך 25% זמניים בלא להתייחס עדיין לשאלת הנכות הקבועה. עצם העובדה שלדעתך נגרם לך נזק קבוע, אין משמעותה בהכרח שגם הביטוח הלאומי יחשוב כך. ודאי שקיימים מקרים של פגיעת עמוד שידרה עם בלטי דיסק שבהם כן נקבעת נכות לצמיתות, אבל כל מקרה לגופו. קיומו של ממצא בדבר בלט דיסק אינו בהכרח אומר שתיקבע נכות לצמיתות. הועדה בודקת בין היתר מה חומרת הממצא, איך הוא משפיע על טווחי התנועה של עמוד השידרה, האם יש הקרנה של כאב והפרעות תחושה שניתן לייחס לאזור הפגוע בעמוד השידרה וכו'. לא ניתן להתכונן לועדה רפואית דרך התכתבות, ועליך לקבל יעוץ מקצועי בפגישה פנים אל פנים.