סהר

נכות על עקירת שן עקב תאונה

נפגעתי בתאונת דרכים ובסוף הרופא נאלץ לעקור לי שן שנפגעה בתאונה. האם נכון שעל עקירת שן לא מקבלים נכות? מה זה אומר לגבי הפיצוי על עקירת השן?

עו"ד יעקב מושקט

שיעור הנכות שקובעות תקנות הביטוח הלאומי עקב עקירת שן הינו חצי אחוז עבור כל שן. אולם אין הדבר אומר שלא מגיעים פיצויים עקב כך. ראשית, פיצוי עבור כאב וסבל על מה שהנפגע עבר לאחר התאונה, ועל מה שעוד יעבור בעתיד. שנית פיצוי עבור ההוצאות הרפואיות שנגרמו עקב אובדן השן, ועל ההוצאות שייגרמו בעתיד, כגון על הצורך בהחלפת שתלים אחת למספר שנים וכיוצא בזה.