יצחק

חישוב פיצויים לפי אחוזי נכות נמוכים

נפצעתי בגב בתאונת דרכים לפני שנה וחצי. אורטופד מטעם בית המשפט קבע לי 10% נכות. המקצוע שלי הוא איש תחזוקה, והפגיעה בגב מגבילה אותי מאד. נראה לי שאם בית המשפט יקבע לי פיצויים לפי נכות 10% הפיצויים יהיו קטנים בהרבה מהנזק האמיתי שנגרם לי. מה ניתן לעשות?

עו"ד יעקב מושקט

יצחק שלום יש להבדיל בין המונח נכות רפואית לבין המונח נכות תיפקודית. הנכות הרפואית היא הנכות שקבע לך המומחה תוך יישום תקנות הביטוח הלאומי על פגיעתך. הנכות התיפקודית היא מידת המגבלה ממנה אתה עצמך סובל במקצועך עקב הנכות הרפואית. לדוגמה, אדם עם נכות ברגל שעבודתו מתבצעת בישיבה, השפעת הנכות הרפואית על עיסוקו אינה רבה. אולם, אדם עם פגיעה זהה שעיסוקו כרוך בהליכה רבה, השפעת הנכות הרפואית על עיסוקו משמעותית הרבה יותר, ולכן עשויה להיקבע לו נכות תיפקודית בשיעור גבוה יותר. כמו כן, יתכן שניתן לנסות לערער את חוות הדעת של המומחה באמצעות שאלות הבהרה או זימונו לחקירה נגדית בבית המשפט.