חגי

מה מגיע לי בגין אובדן כושר עבודה?

שלום רציתי לדעת הם ומה הזכאותש לי הן מהביטוח הלאומי והן מביטוח אובדן כושר עבודה שלי. לפני שבועיים לאחר בדיקות רבות אובחנתי בביופסיה חולה במחלה נדירה (לא סרטן) מחלה שבגינה עלי להתחיל לקבל טיפול של סטרואידים בכמות עצומה יום יום ועירוי פעם בשבוע בתל השומר. בנוסף מזה חצי שנה אני מטופל בכאבים ע"י מורפיום שלארונה הפך לנטילת לפחות 2 כדוריים ביום ומדברים על האפשרות לתת לי קנביס רפואי בשל הכאב. מצב בו אני מסומם חוקית בשל הכאב יום יום מנטרל אותי מעבודה והטיפולים שיתחילו בעוד שבועיים בכלל יקשו עלי. אני עוסק במקצוע חופשי כעצמאי ומשתכר בסביבות10,000 שח בחודש. מה הן זכויותי? וכיצד משיגים אותם?

עו"ד יעקב מושקט

חגי שלום שאלתך כללית למדי. על מנת לבחון את זכויותיך אל מול הגופים השונים עליך לפגוש עורך דין, אשר יעיין בתיעוד וישמע בפירוט את עניינך.