לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ספי אאאא

לא כשיר להיות הורה 777

אני מקבל קבת נכות בגלל מחלה פסיכיאטרית ואפוטרופוס מעביר לי אותה מהחשבון שלו אליי והוא היום לא תפקודי נפשית ועוד יותר פיזית וגם לא ביחסים נורמליים איתי חוץ מללכת לבימ"ש איך אני יתנהל מול הביטוח הלאומי בשביל לגמור את האפיזודה הזו לתמיד כי אני לא רוצה אפוטרופוס אחר ודברים כאלה אחרי שהוא ימות

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית גדקר אהרוני

ראשית, חשוב להבין שהעובדה שמונה לך אפוטרופוס (אפילו אם מדובר באפוטרופוס רק לרכוש) משמעה שבית המשפט התרשם בזמנו שאתה לא כשיר לנהל את ענייניך באופן עצמאי. יחד עם זאת, המצב הזה אינו גזירה משמים, ואם אתה מרגיש שהיום אינך זקוק עוד לאפוטרופוס – ניתן לפעול לביטול האפוטרופסות. הצעד הנכון כעת הוא להגיש בקשה לבית המשפט לענייני משפחה לביטול מינוי האפוטרופוס. הבקשה תכלול: 1. חוות דעת רפואית עדכנית – עדיף מפסיכיאטר מומחה, שמפרטת את מצבך הנפשי והקוגניטיבי הנוכחי, ומביעה עמדה ברורה שאתה מסוגל לנהל את ענייניך הכספיים והאישיים לבד. 2. מסמכים תומכים – למשל: • דוחות מהביטוח הלאומי על ניהול הקצבה. • עדויות על תפקוד עצמאי (השכרת דירה, ניהול חשבון בנק, תשלומים). • מכתב מסיוע משפטי, עובד סוציאלי או כל גורם מקצועי שמכיר אותך ומוכן לתמוך בבקשה. 3. נימוקים אישיים – תפרט שאתה מתנגד למינוי אפוטרופוס אחר בעתיד, רוצה לנהל את ענייניך בעצמך, ושממילא אין קשר ממשי עם האפוטרופוס הנוכחי, שמצבו לא מאפשר לו לתפקד. חשוב לדעת: • בית המשפט יבחן את המסמכים וייתכן שימנה מומחה מטעמו. • ייתכן שיבקש את עמדת לשכת הרווחה (עובדת סוציאלית לסדרי דין). • אם הבקשה תתקבל – תוכל לנהל את קצבתך וכל ענייניך בעצמך, מול ביטוח לאומי וכל גורם אחר. מה לגבי הביטוח הלאומי? כיום ביטוח לאומי מעביר את הקצבה לאפוטרופוס שלך כי זה המצב המשפטי. רק שינוי של ההחלטה בבית המשפט יאפשר לך לקבל את הקצבה ישירות אליך. לכן אין טעם לפנות כרגע לביטוח הלאומי – הם ידרשו צו עדכני מהשופט. ⸻ סיכום ההמלצה: עליך לפנות לעורך דין שמנוסה בהליכים של אפוטרופסות ולהכין בקשה מסודרת לביטול המינוי. זה הליך משפטי שניתן להצליח בו – בפרט כשמדובר במי שמסוגל לתפקד, להבין, לנהל כספים ומביע התנגדות לאפוטרופוס עתידי. אם תרצה, אוכל ללוות אותך בהליך הזה שלב אחר שלב, כולל בקשה לביהמ"ש. האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ויש לבחון כל מקרה לגופו בהתאם לנסיבותיו הייחודיות, למסמכים הרלוונטיים ולחוות דעת מקצועית עדכנית. כל הסתמכות ו/או פעולה עצמאית בקשר לייעוץ זה הינו על אחריותך הבלעדית. מומלץ לתאם עימי פגישה ואשמח לסייע. 08-6492011.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אחוזי נכות