רחל

אובדן כושר עבודה בשל מרכיב נפשי

שלום רב בשל מחלת הבת שלי נכנסתי לדכאון וחרדה אחרי 3 חודשים של חופשת מחלה הגשתי תביעה לפניקס לאובדן כושר עבודהבשל מרכיב נפשי צירפתי מכתב מפסיכיאטר המעיד כי אינני יכולה לעבוד בתקופה הקרובה. שאלתי היא תוך כמה זמן חברת הביטוח בד"כ מאשרת או לא מאשרת את התשלום. האם הוא מאושר רטרואקטיבי באילו מקרים לא מאשרים את התביעה? האם זה כפוף לשיקול דעת או שיש קריטריונים? בנתיים אני לא מקבלת שום משכורת אז זה מאוד מאוד חשוב לי האם יש משהו נוסף שאני צריכה לדעת בעניין? המון תודה על תשובתך

עו"ד יעקב מושקט

רחל שלום על רב השאלות ששאלת אינני יכול לענות מבלי לעיין בפוליסה. הטיפול של חברת הביטוח עד לאישור התשלום עשוי להימשך מספר שבועות. במקרים המתאימים התשלום הינו רטרואקטיבי החל מסיום תקופת ההמתנה (תקופה שאורכה מצויין בפועל המתחילה מהיום הראשון לאי הכושר, ושמשכה בדרך כלל 30 יום או 90 יום, תלוי בנוסח הפוליסה).