אלעד

עבודה בזמן הגשת תביעה לנכות כללית -כאבי ברכיים כרוניים

שלום שמי אלעד אני גבר בן .20 בגיל 17 החלו להופיע אצלי כאבי ברכים כרוניים אשר הגעתי למצב שלא הייתי מסוגל לעמוד על הרגלים . לאחר המון ברורים ובדיקות הגעתי לכמה מהאורטופדים הטובים שיש והוסבר לי שאני סובל מבעיה של סיבוב פנימי מוגבג של הפיקות ומפרקי הירך אשר גורמים לכאבים,דלקות וטיקים שנובעים ממאמץ או עמידה מרובה וכו'. התגיסתי לצבא מצבי הוחמר לאחר כמה התמוטטיות שוחררתי מצהל וכמה מהאורטופדיפ שבינהם מנהל מחלקה אורטופדית סורוקה המליץ לי להגיש נכות על הברכים ורשם 10 אחוז לכל רגל. לאחר חודשים שאני נמצא בחופש מחלה ומקבל קצבה מהביטוח לאומי אינני יכול להצשיך לחיות מהקצבה הזאת של ה1600 שח הדאלה שלי היא כזו האם אני יכול לחפש עבודה מסויימת ולעבד בזמן שהגשתי תביעה לנכות כללית תןדה על ההקשבה..אשמח לתשובה.

עו"ד יעקב מושקט

אלעד שלום וסליחה על העיכוב במענה. כיום קיימת אפשרות לעבוד במקביל לקבלת קצבת נכות כללית, ולהשתכר עד רמה מסויימת מבלי שהדבר יפגע בקיצבה. עליך להיות מודע לכך שאם תחרוג מרמת השכר המותרת, הביטוח הלאומי יקזז מקצבתך באופן רטרואקטיבי מהיום בו החלה החריגה מרמת השכר המותרת.

אלעד

מהיא הרמה המסויימת שאפשר לעבוד בה עד קביעת אחוזי הנכוןת?

עו"ד יעקב מושקט

אלעד שלום הדבר תלוי בנתונים שונים כגון שיעור הנכות הרפואית, שיעור אי הכושר, גובה השכר וכו'. הפורום איננו המקום לעריכת חישובים מסוג זה.