רחל צברי

ביטוח לאומי ונכות כללית

שלום! חמי עבר אירוע מוחי לפני כ4 חודשים ומאז לא יכול לעבוד. בוועדה הרפואית של ביטוח לאומי קבעו לו 100 אחוזי נכות כללית ויקבל כל חודש קצבה של 2000 שח. לנו אמרו בתחילת התהליך שהוא יקבל הכל רטרואקטיבית (הוא ללא משכורת כבר 4 חודשים) וכמובן שהיום נאמר לנו אחרת. מה אני אמורה לעשות בכדי שהוא יקבל את כל אשר מגיע לו מבחינה כספית? הרי הוא לא יכול לעבוד (לא היה מבוטח באובדן כושר עבודה)אבל כל חייו עבד. האם היינו אמורים מלכתחילה לומר לו שיחתום אבטלה? מה ניתן לעשות בכדי לפצות על ה4 חודשים שעברו כי ברור שאב למשפחה לא יכול להתקיים מ2,000 שח בלבד?לאן לפנות ללשכת התעסוקה? אודה לתגובה בעניין

עו"ד יעקב מושקט

רחל שלום וסליחה על העיכוב במענה. בתביעות לנכות כללית ישנה תקופת המתנה בת 3 חודשים, ובעצם תשלום הקיצבה מתחיל רק מהיום ה- 91 מהפגיעה. חמך לא יכול היה לחתום אבטלה, מאחר שמי שחותם אבטלה הינו מי שמחפש עבודה, ולפי דברייך חמך לא היה במצב שאיפשר לו לעבוד. אם חמך עדיין מוגבל מאד בתיפקודו בפעולות יומיומיות יש לבדוק אפשרות לזכאות לקצבת שירותים מיוחדים בביטוח הלאומי.