דורון

חישוב נכות בתאונת עבודה

עו"ד מושקט שלום ועדה רפואית של הביטוח הלאומי קבעה לי עקב תאונת עבודה נכות על גב 10% ונכות על צלקת 10%. למרות זאת נכתב שהנכות הכוללת שלי היא 19% ולא 20%. האם מדובר בטעות?

עו"ד יעקב מושקט

דורון שלום לא מדובר בטעות. כאשר נקבעת יותר מנכות אחת לאותו הנפגע קיימת דרך לשקלל את הנכויות, וזאת במטרה למנוע מצב שלנפגע נקבעים לבסוף יותר מ- 100% נכות. במקרה שלך, מעבר ל- 10% הראשונים חושבו העשרה הבאים מתוך 90 האחוזים שנותרו לאחר הפחתת הנכות הראשונה וכך בעצם מדובר ב- 9%+10%.