אלי

ירידה בהכנסות של עצמאי עקב מחלה קשה

שלום אני עצמאי ולאחרונה אובחנתי כלוקה במחלה קשה. יש לי שקים עתידיים לחודשים הקרובים מלקוחות רבים שטרם הוצאתי להם חשבונית כך שירידה בהכנסות תראה רק בעוד מספר חודשים. הבנתי שבביטוח לאומי ובאובדן כושר עבודה רוצים לראות ירידה בהכנסות. איך מתמודדים עם המצב הזה?

עו"ד יעקב מושקט

אלי שלום אכן לעיתים לעצמאיים יש קושי להוכיח את הירידה בהכנסותיהם. עליך להגיש ניירת מסודרת אשר תראה את הקבלות עבור ההמחאות הדחויות, ועל פיהן ניתן יהיה ללמוד שההמחאות נמסרו טרם המחלה. במידת הצורך אתה יכול לצרף מעבר לקבלות גם קטעי יומני עבודה, הסכמי ביצוע עבודות ובהם תאריכי ביצוע, פרטי לקוחות ומספרי טלפון לאימות טענותיך וכיו"ב.