פאולה

ביטול זכאות לניידות בועדה בתל השומר

שלום יש לי 100 אחוז אי כושר בעקבות אירוע מוחי , ניגשתי לוועדת ניידות במשרד הבריאות וקיבלתי 80 אחוז כשהגשתי את הבקשה לביטוח לאומי הם הגישו עירעור ניגשתי לוועדה בתל השומר ושם נקבע שלא מגיע לי בכלל נכות ניידות , משם ניגשתי למשרד התחבורה לקבל את הרישיון שלי חזרה ושם נאמר לי שאני לא רשאית לנהוג ברכב רגיל ויש לי מגבלה "החלפת מאיץ לרגל שמאל וחסימה של מאיץ רגל ימין " , הלכתי ללמוד ועברתי טסט חדש כפי שביקשו ואז קיבלתי רשיון חדש עם המגבלה , היום אני רוצה לרכוש רכב כדי שאוכל להיות שוב עצמאית אבל ההתקן עולה כ3500 אלף שקל הבנתי שאני זכאית להחזר מביטוח לאומי , אבל כשאני מסתכלת באתר ביטוח לאומי כתוב שרק עם יש לי קצבת ניידות אני רשאית להחזר . אני מקווה שהצלחתי להעביר אליך את בקשתי בצורה ברורה , מה אני אמורה לעשות ( יש לי מגבלה ברגל ימין של חולשה קלה ושיתוק כף הרגל ) האם תוכל להראות לי את הדרך לקבל מביטוח לאומי את המגיע לי ? תודה וחג שמח :)

עו"ד יעקב מושקט

פאולה שלום מתוכן פנייתך אני מתרשם שלא פנית בפועל לביטוח הלאומי בנוגע למימון עלות ההתקן, אלא הסתפקת בעיון באתר. אני ממליץ לך בשלב הראשון לגשת עם הניירת הרלוונטית אל סניף המוסד לביטוח לאומי המטפל בעניינך ושם לבדוק את העניין ולקבל תשובה קונקרטית. במידה והתגובה הינה סירוב, נא לבקש תשובה מנומקת בכתב, על מנת שניתן יהיה לבחון אותה בעין משפטית.