חימון

דיווח על החמרה בוועדה רפואית לניידות

נקבע לי 70% ניידות לצמיתות אחרי החלפת שני מפרקי ירך ימין + שמאל. לפני 5 חודשים עברתי החלפה חוזרת של מפרק ירך שמאל. הגשתי החמרה (עקב פגיעה בעצב פמורלי במהלך הניתוח )לוועדה רפואית לניידות וזומנתי לסוף חודש נובמבר השנה. שאלתי: 1. לפי ספר הליקויים של המל"ל אחרי החלפת שני מפרקים 70% ואחרי החלפה חוזרת של מפרק ירך 50%. לאחר שיקלול אחוזי הנכות הם 85% האם אני צודק. 2. האם לדעתך עלי להגיע לוועדה עם עורך דין , מודה לך .

עו"ד יעקב מושקט

חימון שלום לכאורה יש היגיון באופן החישוב שלך, אבל הדבר כפוף לשיקול דעת הועדה הרפואית בהתאם למצבך הנוכחי. באשר לשאלת הייצוג, בעיקרון במרבית המקרים הייצוג בידי מי שמצוי בתחום מעלה את הסיכוי לקבל נכות מקסימלית עבור מקרה נתון. במקרה שלך, ולאור מצבך יתכן שהמצב מספיק ברור כדי שתנסה ראשית את כוחך לבד, ובמידה ולא תהיה מרוצה מהתוצאה עדיין תוכל להגיש ערר, ולשכור עורך דין לשלב הערר.