שמואל

קריטוריונים לגימלת ילד נכה

בני סובל ממחלת ראות כרונית - ברונכיאקטזיות, שנובעת מדלקת ראות סטפילוקוקלית בה לקה לפני כ-3 שנים, כיום מתפקד כמעט כרגיל, אולם מעיון בקריטוריונים לזכאות לגימלה עולה כי במידה ו 1. הילד מקבל תרופה (במקרה דנן הוא מטופל באנטיביטיוקה ע"ב קבוע) 2. מטופל פעמיים ביום במשאפים\אינהלציות, (סימביקורט פעמיים ביום) 3. נמצא במעקב מרפאת מומחים (מרפאת ריאות של שניידר), אזי יש זכאות ל100% נכות שאלתי, האם עמידה בקריטוריונים אלו מספיקה לקבלת הגימלה, או שבאם התפקוד בס"ה תקין אין זכאות?

עו"ד יעקב מושקט

שמואל שלום כדאי לנסות, אבל אני בספק אם תוכרו. התנאי הבסיסי הינו כי המדובר במחלה כרונית קשה, ולאור תיאורך יתכן שלא תעמדו בקריטריונים.