שי

אמא עלתה ב72 ממונקאצ' - אני רוצה דרכון ולא יודע הונגרית. אפשרי?

שלום עו"ד שונר - עינת, אמי התגוררה במונקאצ' (כיום אוקראינה) יחד עם הוריה עד שעלו לארץ ב72. יש לה תעודת לידה שלה (אוקראינית) אבל אין לה תעודת לידה או נישואין של ההורים. אני יודע שבן דוד של אמא עבר את התהליך והוציא דרכון (דרך אמא שלו - אחות של סבתא שלי). אני מעוניין להוציא דרכון - האם אני יכול להוציא דרכון ישירות בלי שאמא שלי תוציא? אם כן אילו מסמכים נדרשים כאן? האם נדרש ממני לדעת את השפה ההונגרית? אני בן 25 ולא דובר את השפה כלל. תודה רבה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

שלום שי! יש לך אפשרות לקבל אזרחות הונגרית באמצעות תהליך ההתאזרחות אשר מתאים בין השאר לצאצאי יוצאי אוקראינה גם ללא אמא. אתה תהיה זקוק למסמכים הבאים: תעודת לידה מקורית שלך, תעודת לידה מקורית של אמא מאוקראינה, תעודת נישואין מקורית של הוריך, ואם אין אז העתק נאמן למקור, והכי חשוב, תעודת לידה של אחד הסבים מאוקראינה. ניתן להשיג מסמכים כאלה יחסית בדרך קלה מאוקראינה. מעבר לכך כמובן יש למלא את הטפסים הרבים בצורה נכונה. לגבי ההונגרית, אין ברירה צריך ללמוד ברמת שיחת חולין, דבר אשר דורש לפחות לימוד רציני של 4 חודשים. מאחר ומדובר בהליך מורכב אשר חשוב שתפעל בו בצורה נכונה, אני ממליצה לך לפנות לאנשי מקצוע בתחום על מנת להשיג את התוצאה הרצויה . בהצלחה! זמן ממוצע לקבלת האזרחות בדרך זו כשנה מיום ההגשה בשגרירות ומעבר הבחינה -בעל פה בלבד- בהונגרית. בהצלחה! שושה שונר-עינת, עו"ד