אירית

דרכון הונגרי עבור בני דרך הסבתא

לבעלי יש דרכון הונגרי ,דרך סבתו , האם גם בני זכאי לדרכון הונגרי ? ואם כן איך אני מוציאה לו , והאם אני יכולה לקבל דרכון הונגרי בזכות הדרכון ההונגרי של בעלי ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

בנך זכאי לאזרחות הונגרית בזכות אביו. אם בעלך קיבל אזחות דרך הורשה, אזי בנך צריך להגיש בקשה רגילה לקבלת אזרחות בשגרירות. אם בעלך קיבל אזרחותו דרך התאזרחות, אז בנך, אם הוא מעל גיל 14, יצטרך ללמוד הונגרית ברמה בסיסית על מנת לקבל את האזרחות ולהגיש בקשה מתאימה. את בכל מקרה זכאית לקבל, לפי שעה, אזרחות הונגרית בזכות בעלך, לאחר שתעברי ראיון קצר בשפה ההונגרית, דבר הדורש ידיעת השפה ברמה של של שיחת חולין- ענין של כמה חודשי לימוד, ללא קריאה או כתיבה. כמטבן עלייך להגיש גם בקשה מסודרת. בהצלחה!