האם דרכון זר שכתוב בו ארץ לידה הונגריה מספיק לקבלת אזרחות הונגרית? - פורום דרכון הונגרי

שאלה חדשה
  • אסף

    נשלח ע"יאסף 13:49, 18 באוגוסט 2013

    האם דרכון זר (דרום אמריקאי לצורך העניין) שמראה כי ארץ הלידה היא הונגריה יכול להספיק לקבלת אזרחות הונגרית?

    השב
  • מנהל הפורום:עו"ד שושה שונר

    שושה שונר - עינת, עו"ד,מנהל הפורום

    11:12, 25 באוגוסט 2013

    אסף שלום! דרכון זר שמראה כי ארץ הלידה היא הונגריה הוא מסמך חשוב אך אינו מספיק לצורך הוצאת דרכון הונגרי. יש צורך להביא תעודת לידה הונגרית מקורית או כל מסמך הונגרי שמכיל את ללךלחלךךםםךךךןןפרטיו האישיים של המבקש. ברוב המקרים דרוש מסמך נוסף המאשר כי אותו אדם חי בהונגריה לאחר שנת 1929. אם יודעים באיזה יישוב ומתי נולד אותו אדם וכמובן מה היה שמו ההונגרי, בדרך כלל אין בעיה לאתר את המסמכים הדרושים בהונגריה. כדאי לעשות בירור יסודי במשפחה אודות הפרטים הנ"ל לפני תחילת התהליך. אציין רק כי בדרך כלל ליוצאי דרום אמריקה יש צורך בחותמות רבות על מסמכים כגון תעודת לידה ותעודות נישואין מדרום אמריקה במקרה של הגשת בקשה. אני מאד ממליצה במקרה ספציפי זה להתייעץ עם איש מקצוע לפני התחלת התהליך. בהצלחה!

    תגובה
מנהל הפורום:עו"ד שושה שונר

מנהל הפורום: עו"ד שושה שונר

עו"ד ומגשרת שושה שונר עורכת דין מוסמכת משנת 2005. בעלת תואר ראשון במשפטים ( LLB) מהמכללה האקדמית למש
למידע נוסף

053-9374951 חיוג
הודעה

פורום זה מיועד ליוצאי הונגריה וצאצאי יוצאי הונגריה ו"הונגריה הגדולה" ומטרתו להקנות מידע כללי בנושא קבלת אזרחות הונגרית ודרכון הונגרי אירופאי.
כיום ניתן להגיש בקשות לקבלת אזרחות הונגרית בשני מסלולים: מסלול על פי הורשה ומסלול ההתאזרחות.
חוקי האזרחות ההונגרים סבוכים והתקנות בדבר אופן ההגשה בשני המסלולים משתנים לעיתים תכופות ויש להתעדכן בהם לקראת הגשת הבקשה.
בכל מקרה ספציפי מומלץ להתייעץ עם מומחים בתחום, מאחר ולאחר הגשת בקשה בצורה לא נכונה קשה הרבה יותר לסיים את ההליך בהצלחה.