אסף רון

נקודות מנחות לפני מבחן השפה

שלום, 1.9.14 לפי בדיקה שעשיתי לפני כשנה אני זכאי לאזרחות הונגרית. אני אישית לא התחלתי את התהליך כי לא מצאתי זמן ללימוד השפה. בן דוד שלי שלמד למבחן וטרם נגש אמר שהשגריר התחלף והשגריר החדש העלה את רמת השפה הנדרשת. לפי מה שהבנתי הוא לא מעביר אף אחד מסיבות לא ברורות. מה את יכולה לספר לי לגבי זה? האם בכלל יש טעם להתחיל ללמוד? תודה ברצוני לשאול- האם תוכלו לתת לי מספר נקודות מנחות שאדע פחות או יותר מה נדרש ממני, איזה אוצר מילים ללמוד, על מה כדאי לדלג? האם יש צורך גם בקרוא וכתוב? האם ללמוד רק שפה מדוברת או רק פורמאלית? "מבחן שפה" יכול להיות מאוד נרחב או מדוייק לנושאים ספציפיים ואין לי מושג היכן להתמקד... תודה רבה מראש!!

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

סוגיית מבחן השפה הינה סוגייה מורכבת. נכון שהתחלף הקונסול ונכון שיש עלייה בדרישת השפה - כל זה קרה באופן די פתאומי לפני כשבועיים. עד אז, מה שביקשו הייתה רמה של שיחת חולין רגילה. כיום למיטב הבנתי, זה לא מספיק: יש לשלוט בדיבור (ללא צורך בכתיבה או קריאה) ברמה יחסית גבוהה של התמצאות כללית בתחומים שונים . צריך לפחות ללמוד שישה-שבעה חודשים באופן אינטנסיבי על מנת לעבור את הראיון, כאשר יש אוצר מילים גדול ביותר. בקיצור בניגוד למה שהיה עד עכשיו, צריך להיות נחושים מאד. יודגש, כי הדבר אפשרי.