רמי

איתור מסמכים אודות סבא שנולד בהונגריה

שלום, אני מנסה להתחיל תהליך של הוצאת דרכון הונגרי. סבי היה הונגרי במקור, והבנתי כי עובדה זו מספיקה על מנת שאוכל להיות אזרח הונגריה. הבעיה היא שאין לי קצה חוט ראוי כרגע. כל שידוע לי על סבי הוא שמו העברי, ושמות אמו ואביו. פרט לתעודת הפטירה שלו אין לי שום מסמך אודותיו. אשמח לדעת אילו מסמכים עלי להוציא על מנת להמשיך את התהליך וכיצד ניתן למצוא אותם. האם יש דרך לגלות דרך ארכיון כלשהו מה היה שמו הלועזי? האם ניתן למצוא את תעודת העליה שלו? תודה מראש, רמי.

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

היי רמי, העניין דורש לדעתי התייעצות עם איש מקצוע. בדרך כלל רצוי לראיין את המשפחה מורחבת והחברים, כי שמות הונגריים קשה למצוא בארץ. באופן אישי ממליצה לך לבדוק באתר של יד ושם או לגשת לארכיון הציוני בירושלים. אל תתייאש, זה אפשרי.

סתם גולש

היי אני סתם גולש פה אבל במקרה רב לפני מספר ימים הייתי במצב דומה לשלך. ידעתי שם ההורים ומקום לידה ושנת.הלידה. בטיול בהונגריה הלכתי למשרד הפנים יחד עם חבר הונגרי שפגשתי בטיול והם שלפו לי את תעודת הלידה של סבי. בעלות של 30 שח קיבלתי תעודה חתומה. זה היה פשוט למדיי...