משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדרכון הונגריאיתור מסמכים אודות סבא שנולד בהונגריה

מנהלי הפורום

עו"ד שושה שונר

עו"ד שושה שונר

עו"ד ומגשרת שושה שונר עורכת דין מוסמכת משנת 2005. בעלת תואר ראשון במשפטים ( LLB) מהמכללה האקדמית למשפטים ברמת גן ובעלת תואר ראשון (BA) מהאוניברסיטה העברית בירושלים בחוגים יחסים בינלאומיים ותולדות האמנות. עו"ד שונר ילידת הונגריה, בעלת משרד עורכי דין בתל אביב המתמחה בהשגת אזרחות הונגרית, איתור מסמכים, צוואות וירושות, גישור משפחתי ועוד.

קביעת פגישה
0539374951
חזרה לפורום

איתור מסמכים אודות סבא שנולד בהונגריה

רמי
רמי

שלום, אני מנסה להתחיל תהליך של הוצאת דרכון הונגרי. סבי היה הונגרי במקור, והבנתי כי עובדה זו מספיקה על מנת שאוכל להיות אזרח הונגריה. הבעיה היא שאין לי קצה חוט ראוי כרגע. כל שידוע לי על סבי הוא שמו העברי, ושמות אמו ואביו. פרט לתעודת הפטירה שלו אין לי שום מסמך אודותיו. אשמח לדעת אילו מסמכים עלי להוציא על מנת להמשיך את התהליך וכיצד ניתן למצוא אותם. האם יש דרך לגלות דרך ארכיון כלשהו מה היה שמו הלועזי? האם ניתן למצוא את תעודת העליה שלו? תודה מראש, רמי.

RE:
סתם
סתם גולש(נכתב ע"י: רמי)

היי אני סתם גולש פה אבל במקרה רב לפני מספר ימים הייתי במצב דומה לשלך. ידעתי שם ההורים ומקום לידה ושנת.הלידה. בטיול בהונגריה הלכתי למשרד הפנים יחד עם חבר הונגרי שפגשתי בטיול והם שלפו לי את תעודת הלידה של סבי. בעלות של 30 שח קיבלתי תעודה חתומה. זה היה פשוט למדיי...

RE:
עו"ד שושה שונר - דרכון הונגרי
עו"ד שושה שונר - דרכון הונגרי(נכתב ע"י: רמי)

היי רמי, העניין דורש לדעתי התייעצות עם איש מקצוע. בדרך כלל רצוי לראיין את המשפחה מורחבת והחברים, כי שמות הונגריים קשה למצוא בארץ. באופן אישי ממליצה לך לבדוק באתר של יד ושם או לגשת לארכיון הציוני בירושלים. אל תתייאש, זה אפשרי.