דנה

מידע על זכאות לדרכון הונגרי דרך סבא וסבתא

שלום וחג שמח. ברצוני לברר דבר מה, אלה הפרטים: אמי נולדה בארץ והיא דוברת הונגרית ברמה בסיסית, שני הוריה במקור מאירופה- אמא מהושקורט-הושאורט (הונגריה) ואבא - מזולוטרי (צכלוסובקיה בזמנו) , האמא של אמי - סבתא יליד הונגריה והיה אזרח בה. עלו לארץ לאחר מלחמת העולם השניה. האבא נפטר והאמא חיה כאן בישראל. שניהם ניצולי שואה. לפי מה שנכתב כאן בפורום אני מבינה שאמי זכאית לדרכון הונגרי וגם אני כבתה. האם כך? ועוד בטרם אגש לבדוק את הדברים, האם מתוקף החזקת דרכון הונגרי עלי להגיע להונגריה באופן סדיר? האם החזקת הדרכון כלולה בהוצאות כספיות , והאם תשפיע על המיסוי שלי בארץ או בחו"ל (אני עצמאית)? אודה על תשובותייך תודה דנה

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

דנה היי, ברור שאת זכאית לאזרחות הונגרית אך לא ברור לי באיזה מסלול. חסר פרט חשוב בתיאורך: באיזו שנה נולדה אמך. זאת ועוד, לא ברור לי איפה נולדה הסבתא בהונגריה. אם אדע, אוכל לכוון אותך למסלול הנכון לך. לשאר שאלותייך: לאזרח הונגרי אין חובה להגיע להונגריה באופן סדיר, החזקת דרכון הונגרי לא כרוכה בשום חובות (לא כספיות ולא בתחום המיסוי), אך ורק זכויות! בהצלחה!