אדם

זכאות לדרכון הונגרי לנכד של סבתא ניצולת שואה שנולדה בהונגריה

שלום רב, סבתי ניצולת שואה אשר נולדה בהונגריה ועלתה לישראל בשנת 1944. לא ברור האם הייתה בעלת אזרחות הונגרית (קיימת אולם תעודת הלידה מהונגריה). האם אני כנכדה זכאי לדרכון הונגרי? אם כן, מהו סוג המסמכים הדרושים למימוש זכאות זו? כמו כן האם לשנת הלידה שלי או של אמי (בתה) יש השפעה על כך, והאם יש צורך בלימוד השפה לקבלת אזרחות הונגרית? תודה רבה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

אדם שלום, אם אמא נולדה לאחר 1/10/1957 אז אין לך צורך במבחן שפה, אם נולדה לפני, אז יש. תכתוב לי מה מצבך כי לפי זה אדע לומר אילו מסמכים אתה צריך. בהצלחה!

אדם

תודה על התשובה. סבתי נולדה בהונגריה ב-1921, אמי ילידת 1954 נולדה לאחר שסבתי עלתה ארצה, ואני יליד 1989. קיימת בידינו תעודת הלידה של הסבתא מהונגריה, באילו עוד מסמכים יש צורך? (ואני מבין שגם יש צורך במבחן שפה? אם אמי הייתה מקבלת גם היא דרכון הונגרי האם היה עליה לעמוד במבחן שפה קודם והאם זה היה משפיע על הצורך עבורי במבחן שפה?)