זכאות לדרכון הונגרי לנכד של סבתא ניצולת שואה שנולדה בהונגריה - פורום דרכון הונגרי

שאלה חדשה
  • אדם

    נשלח ע"יאדם 21:52, 7 באוקטובר 2014

    שלום רב, סבתי ניצולת שואה אשר נולדה בהונגריה ועלתה לישראל בשנת 1944. לא ברור האם הייתה בעלת אזרחות הונגרית (קיימת אולם תעודת הלידה מהונגריה). האם אני כנכדה זכאי לדרכון הונגרי? אם כן, מהו סוג המסמכים הדרושים למימוש זכאות זו? כמו כן האם לשנת הלידה שלי או של אמי (בתה) יש השפעה על כך, והאם יש צורך בלימוד השפה לקבלת אזרחות הונגרית? תודה רבה.

    השב
  • מנהל הפורום:עו"ד שושה שונר

    שושה שונר עינת, עו"ד,מנהל הפורום

    15:54, 13 באוקטובר 2014

    אדם שלום, אם אמא נולדה לאחר 1/10/1957 אז אין לך צורך במבחן שפה, אם נולדה לפני, אז יש. תכתוב לי מה מצבך כי לפי זה אדע לומר אילו מסמכים אתה צריך. בהצלחה!

    תגובה
  • 12:55, 15 באוקטובר 2014

    תודה על התשובה. סבתי נולדה בהונגריה ב-1921, אמי ילידת 1954 נולדה לאחר שסבתי עלתה ארצה, ואני יליד 1989.
    קיימת בידינו תעודת הלידה של הסבתא מהונגריה, באילו עוד מסמכים יש צורך? (ואני מבין שגם יש צורך במבחן שפה? אם אמי הייתה מקבלת גם היא דרכון הונגרי האם היה עליה לעמוד במבחן שפה קודם והאם זה היה משפיע על הצורך עבורי במבחן שפה?)

    תגובה
מנהל הפורום:עו"ד שושה שונר

מנהל הפורום: עו"ד שושה שונר

עו"ד ומגשרת שושה שונר עורכת דין מוסמכת משנת 2005. בעלת תואר ראשון במשפטים ( LLB) מהמכללה האקדמית למש
למידע נוסף

053-9374951 חיוג
הודעה

פורום זה מיועד ליוצאי הונגריה וצאצאי יוצאי הונגריה ו"הונגריה הגדולה" ומטרתו להקנות מידע כללי בנושא קבלת אזרחות הונגרית ודרכון הונגרי אירופאי.
כיום ניתן להגיש בקשות לקבלת אזרחות הונגרית בשני מסלולים: מסלול על פי הורשה ומסלול ההתאזרחות.
חוקי האזרחות ההונגרים סבוכים והתקנות בדבר אופן ההגשה בשני המסלולים משתנים לעיתים תכופות ויש להתעדכן בהם לקראת הגשת הבקשה.
בכל מקרה ספציפי מומלץ להתייעץ עם מומחים בתחום, מאחר ולאחר הגשת בקשה בצורה לא נכונה קשה הרבה יותר לסיים את ההליך בהצלחה.