רותם

סבתי נולדה בהונגריה, האם כדי שאני אוכל לקבל דרכון הונגרי אמי מחוייבת להוציא אזרחות?

סבתי ז"ל נולדה בהונגריה בשנת 1931. לאחר המלחמה עלתה לארץ. הנספח היחיד שיש לי המאשר את מקום לידתה הוא הדרכון שלה שבו כתוב ארץ לידה, לא כתוב עיר. אמי לא הוציאה בזמנו דרכון הונגרי ואני ואחותי מתעניינות להוציא עכשיו, וסבתי כבר נפטרה.. האם הדבר אפשרי? האם זה מחייב גם את אמא שלי להוציא? תודה רבה!! רותם

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

שלום רותם ! עקרונית את זכאית לאזרחות הונגרית בלי צורך בידיעת השפה ההונגרית במידה ואמא שלך נולדה לאחר 1/10/57. עם זאת את חייבת לברר באיזו עיר נולדה הסבתא, אחרת אין אפשרות לאתר את תעודת הלידה שלה שהיא המסמך עליו מבססים את הבקשה. אמא שלך לא חייבת להגיש את הבקשה כל מנת שאת תקבלי את הא\זרחות .בהצלחה!