עומר

בעיה בחידוש הדרכון דרך לזירוז קבלת הדרכון חזרה - דחוף

שלום, הדרכון שלי היה פג תוקף מ2010 והגעתי לשגרירות לחדש אותו ב25/7/2014 בעקבות חוסר מודעות ואז בעיות לצאת לפגישה מהצבא. בשגרירות אמרו לי שייקח גג 3 חודשים, בתחילת אוקטובר (חודש וחצי בערך מתחילת התהליך) התקשרתי לברר ואמרו לי שייקח אולי עוד חודשיים שלושה שזה בעייתי לי כי אני צריך את הדרכון כמה שיותר מהר בגלל צרכי עבודה. בשגרירות אמרו לי שאני יכול לנסוע לבודפשט להוציא אקספרס תוך 24 שעות והתקשרתי למשרד הדרכונים ואמרו לי שזה אפשרי אז טסתי. שהגעתי לשם אמרו לי שאני לא יכול לחדש כי האזרחות שלי בבחינה ואני צריך ללכת למשרד ההגירה להביא את המסמך הזה שאומר שאני אזרח, כמובן שהלכתי למשרד ההגירה שם אמרו לי אחרי המון הסברים מצדי על המצב שהתיק שלי הגיע אליהם רק בסוף ספטמבר (10 ימים לפני שאני הגעתי אליהם) ויש להם עוד גג 50 יום לסיים את בחינת האזרחות שלי ואז הדרכון ישלח לארץ (עד ה5 לדצמבר אמור להגיע לארץ). היום המזכירה של המעסיק שלי שדוברת הונגרית דיברה עם מישהו במשרד ההגירה לברר את המצב שם אמרו לה שזה יכול לקחת גם עוד כמה חודשים.. בשגרירות כמובן לא יודעים כלום על המצב. השאלה שלי היא אם יש דרך לזרז את זה? אני מוכן לשלם כמה שצריך מפאת הדחיפות של זה ואשמח לכל עזרה, אין לי בעיה לשלם כמה שצריך בשביל לזרז את התהליך. תודה על העזרה, עומר לוי

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

במקרה שלך הייתי פונה לעו"ד הונגרי שיושב במקום. עזרה אחרת לא תועיל כאן. אוכל להפנות אותך.