דורון

קבלת אזרחות הונגרית אם וללא ידיעת השפה

סבי מצד אימי נולד ב-1910 בהונגריה.(גם היום הונגריה).יש לי את תעודת הלידה שלו.בשנת 1917 מאימת פוגרום ברח ל-טרנסילבניה של היום ושם התחתן ונולדו ילדיו אשר גם הם התחתנו בטרנסילבניה.הרומנים לא הסכימו לתת לו אזרחות רומנית ואף גירשו אותו מספר פעמים חזרה להונגריה.כול פעם בדרכים שונות חזר למשפחתו בטרנסילבניה.עלה לישראל מרומניה בשנת 1959.האם בזכות סבי אני וילדי זכאים לקבל אזרחות ללא ידיעת השפה.אני יודע שדרך אימי אני וילדי יכולים להוציא אזרחות בתנאי של ידיעת השפה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

דורון שלום. לצערי התשובה, עלי פניה שלישית. מי שעזב את הונגריה לפני 1929 איבד את אזרחותו. להבנתי אתם חייבים להיעזר של מסלול ידיעת השפה.