ירון זאבי

מסמכים הנחוצים להוצאת אזרחות הונגרית

שלום, סבתי עלתה מהונגריה בשם רוז'ה הלר. היא התחתנה פיקטיבי (כלומר התחתנה באמת, לצורך העליה. שם משפחתה שונה לגרונצווייג או משהו כזה) ועלתה דרך צ'כיה, שם קיבלה דרכון. לארץ הגיעה ב-1935. ב-1941 היא התחתנה ושמה עדיין היה רוז'ה הלר. מתי שהוא בין 1941 ל-1947 היא שינתה את שמה מרוז'ה לרחל. עם קום המדינה כנראה שנרשמה בתור רחל. כיום אמרו לי שאני צריך להמציא בין שאר המסמכים, גם הוכחה לשינוי השם. במשרד הפנים אין רישום על כך, וסבתי כבר לא ממש כאן כדי להצהיר. יש פתרון? תודה רבה מראש.

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

ירון שלום צערי אין פתרון פשוט בעניין. ההמלצה שלי היא לבדוק ברישומי הלידה בקהילה היהודית בהונגריה האם שמה היהודי בעת לידתה של הסבתא היה רחל. במידה וכן - ואת זה לא קשה מאד לבדוק אם אתה יודע איפה היא נולדה בדיוק- אישור על כך יספק את הרשויות בהונגריה. גם אם אין לך אישור כזה ניתן להגיש את הבקשה ולחכות לתגובה מהונגריה, בהרבה מקרים לא מבקשים. עם זאת כמובן יש סיכוי גדול שכן והיו תקדימים לפתרון במקרים כאלה, אך כל מקרה לגופו. אם לא תגיש את הבקשה לצערי לא תדע לעולם. בהצלחה! שושה שונר-עינת, עו"ד