שימי

איתור תעודת נישואין של סבי לצורך הגשת בקשה לאזרחות

כבר התחלתי את התהליך של הגשת בקשה בכוחות עצמי, ולצורך כך אני צריך את תעודת הנישואין של סבי שכבר אינו בחיים. אלמנתו נמצאת במושב זקנים ובקושי מתפקדת. לפי מה שהיא סיפרה הם התחתנו במסעדה בתל אביב. ניסיתי לאתר את תעודת הנישואין שלה ברבנות תל-אביב אך היא לא שם. מה עושים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

הייתי פונה בבקשת עזרה למחלקה לרישום נישואין במשרד הדתות ברח' כנפי נשרים 7 בירושלים. אגב זה שאנשים התחתנו במסעדה בתל אביב לא אומר שהם גם נרשמו שם. בדרך כלל נרשמו במקום מגורי אחד מבני הזוג טרם הנישואין. ממליצה על כן לבדוק איפה גרו ולבדוק ברבנות המקומית. בהצלחה!

שימי

שלום שושה ותודה על התגובה! כבר פניתי למחלקת הנישואין בתל-אביב, פתח-תקוה ובני-ברק, ולמשרד הדתות בירושלים, ולא נמצא רישום של הנישואין של סבי וסבתי. גם הכתובה שלהם אינה בהישג יד. יש דרך לעשות משהו?