דרור

אזרחות לנכדים של מי שנולדה בקרפטים בזמן שלטון הונגריה

שלום חמתי נולדה בקרפטים בזמן שלטון הונגריה ועלתה לארץ בשנת 1974 הייתי רוצה להוציא לילדים שלי (הנכדים שלה) אזרחות הונגרית 1. האם אפשרי שכן מדובר בקרפטים 2. האם חמתי צריכה להוציא אזרחות, ואם כן איך. נראה לי שיש לה מסמכים של אביה. כמובן מבחינת שפה אין לה בעיה 3. האם אישתי (בתה) צריכה להוציא אזרחות כדי שהילדים שלנו יקבלו אזרחות. אם כן איך? אציין שהיא לא מכירה את השפה 4. מה התהליך להוצאת אזרחות לילדיי. כמובן שהם לא יודעים את השפה. הגדולה בינהם בת 13 בעוד חודשיים תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

צהריים טובים, 1. התשובה היא חיובית. 2. חמותך לא חייבת להוציא אזרחות. 3. אשתך צריכה לדעת הונגרית על מנת שתוכל לעבור את הראיון בשגרירות (שיחה בהונגרית שנמשכת כרבע שעה). 4. אשתך וילדיך יוכלו להגיש ביחד את הבקשות ביחד כאשר כל ילד/ה מעל גיל 14 יצטרך לעבור ראיון בשפה ההונגרית. בהצלחה.