דנה

מה רשימת המסמכים שעלינו להציג כדי להוציא דרכון הונגרי?

שלום, משפחתי רוצה להוציא דרכון הונגרי. רציתי לדעת מה רשימת המסמכים שעלינו להביא ומה בדיוק כולל התהליך? סבי נולד בצ'כוסלובקיה באיזור שהיה בשליטת הונגריה וכיום הוא תחת סלובקיה, ולאחר בירור גילינו שנוכל להוציא דרכון הונגרי. לאחר מלחה"ע ה-2 סבי שינה את שמו (עוד בצ'כוסלובקיה), אך אין לנו מסמך שמאשר את זה. יש בידינו תעודת לידה ותעודות נוספות עם שמו הראשון ולאחר מכן תעודות אחרות עם שמו השני. בנוסף, יש בידינו מסמך מהצבא הצ'כוסלובקי בו מצויינים גם שמו הראשון וגם השני. האם זה מספיק על מנת להוכיח את שינוי השם? במידה ולא, האם יש מקום כלשהו בסלובקיה בו נוכל למצוא את המסמך או להנפיק אותו? תודה רבה, דנה

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

היי דנה עניין שינוי השם לא נראה בעייתי מדי, לאור העובדה שיש מסמך סלובקי שיש בו את שני השמות, זה מספיק. מעבר לכך במקרה של אדם שנולד לפני 1945 משפחתו רשאית להגיש הצהרה בעניין שינוי השם והיא מתקבלת ברוב המקרים. לעניין המסמכים: את צריכה את תעודת הלידה שלו המקורית, תעודת לידה של ההורה ה"הונגרי" שלך, תעודת נישואין של הורייך ותעודת לידה שלך. אם את נשואה, גם תעודת הנישואין שלך. על כל התעודות מישראל חייבת להיות חותמת אפוסטיל. בהצלחה!