גל

זכאות לדרכון הונגרי במסלול ההורשה הישירה

אבי יליד בודפשט 1939 ועלה לישראל ב-1944. אני יליד 1980. האם אני זכאי לדרכון במסלול ההורשה הישירה? האם עלי ללמוד לצורך זה הונגרית או שאני פטור? תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

שלום גל, אתה זכאי לדרכון הונגרי ואין צורך בלימוד השפה ההונגרית. בהצלחה.

גל

הי עינת, תודה רבה על התגובה. מה שעוד קצת לא ברור לי זה האם אבי צריך לחדש את האזרחות שלו גם כדי שאני אוכל להתחיל בתהליך או שזה לא קשור? ראיתי ברישומים של האתרים ההונגריים שיש דרישה לתעודת נישואים של ההורים - ההורים שלי התחתנו בישראל ולא בהונגריה, או שהאם הכוונה כאן לתעודת הנישואים של הוריי של אבי שנישאו בהונגריה. כמו כן ראיתי שמי שלא החזיק בעבר צריך לרשום את הלידה שלו בהונגריה, קצת לא ברור לי. אם תוכלי להסביר לי בקצרה? תודה מראש.

item.Author מנהל הפורום עו"ד שושה שונר

בוקר טוב, על מנת לקבל אזרחות הונגרית ניתן לדלג על דור אחד כך שאין חובה שאבא שלך יגיש בקשה לקבלת האזרחות. יש צורך בתעודת הנישואין של ההורים שלך גם אם הם לא התחתנו בהונגריה. על מנת לקבל תמונת מצב מדוייקת מומלץ לפנות אל עו"ד העוסק ומבין בתחום.

גל

הי שושנה, אשמח לקבל תגובתך לפנייה אישית שהעברתי לפני כמה ימים. תודה רבה.