• 20 ביולי 2015

    זכאות לדרכון הונגרי במסלול ההורשה הישירה

    אבי יליד בודפשט 1939 ועלה לישראל ב-1944. אני יליד 1980. האם אני זכאי לדרכון במסלול ההורשה הישירה? האם עלי ללמוד לצורך זה הונגרית או שאני פטור? תודה.

    20 ביולי 2015
  • מנהל הפורום שושה שונר עינת, עו"ד 29 ביולי 2015

    אזרחות - דרכון - זכאות

    שלום גל,
    אתה זכאי לדרכון הונגרי ואין צורך בלימוד השפה ההונגרית.
    בהצלחה.

    29 ביולי 2015
    • 29 ביולי 2015

      אזרחות - דרכון - זכאות

      הי עינת, תודה רבה על התגובה. מה שעוד קצת לא ברור לי זה האם אבי צריך לחדש את האזרחות שלו גם כדי שאני אוכל להתחיל בתהליך או שזה לא קשור? ראיתי ברישומים של האתרים ההונגריים שיש דרישה לתעודת נישואים של ההורים - ההורים שלי התחתנו בישראל ולא בהונגריה, או שהאם הכוונה כאן לתעודת הנישואים של הוריי של אבי שנישאו בהונגריה. כמו כן ראיתי שמי שלא החזיק בעבר צריך לרשום את הלידה שלו בהונגריה, קצת לא ברור לי. אם תוכלי להסביר לי בקצרה? תודה מראש.

      29 ביולי 2015
      • מנהל הפורום שושה שונר עינת, עו"ד 2 באוגוסט 2015

        אזרחות - דרכון - זכאות

        בוקר טוב,
        על מנת לקבל אזרחות הונגרית ניתן לדלג על דור אחד כך שאין חובה שאבא שלך יגיש בקשה לקבלת האזרחות.
        יש צורך בתעודת הנישואין של ההורים שלך גם אם הם לא התחתנו בהונגריה.
        על מנת לקבל תמונת מצב מדוייקת מומלץ לפנות אל עו"ד העוסק ומבין בתחום.

        2 באוגוסט 2015
        • 2 באוגוסט 2015

          אזרחות - דרכון - זכאות

          הי שושנה, אשמח לקבל תגובתך לפנייה אישית שהעברתי לפני כמה ימים. תודה רבה.

          2 באוגוסט 2015
שלום, מה השאלה המשפטית שלך?